Voorbeelden van LoRa-oplossingen

Straatverlichting

Straatverlichting biedt veiligheid en gemak, maar kost tegelijkertijd energie. Alle reden om straatverlichting gericht in te zetten en niet onnodig te laten branden. Door lantaarnpalen via LoRa te verbinden met het internet kunnen deze op afstand aan en uit worden gezet. De data die van en naar de lantaarnpalen wordt verzonden, wordt ter beveiliging versleuteld.

Met LoRa-sensoren kan straatverlichting uiterst nauwkeurig en energiezuinig worden ingezet door deze bijvoorbeeld alleen te laten branden op het moment dat er verkeer is. Wanneer een sensor een fietser of auto op de weg registreert, springt de lantaarn aan, om daarna weer uit te gaan. Een zowel voordelige als milieubewuste oplossing.

Waste management

Afvalscheiding en recycling dragen bij aan een groenere, duurzamere toekomst. Het betekent ook dat het aantal ondergrondse containers voor de inzameling van afval snel toeneemt en de logistiek rond het legen van de containers uitgebreider en complexer wordt.

Met de LoRa-technologie kunt u op afstand zien welke containers vol zijn. Vervolgens kan voor het legen van de containers een efficiënte route worden gepland waarin alleen de volle containers worden opgenomen. Hiermee wordt een forse besparing van tijd en gereden kilometers gerealiseerd.

Agrarische toepassingen

Door de combinatie van verkaveling en schaalvergroting hebben veel agrarische bedrijven grond en vee verspreid over een groot gebied. Alle locaties persoonlijk in de gaten houden is tijdrovend en onpraktisch. Ook hier biedt IoT via het LoRa-netwerk uitkomst. Sensoren verrichten metingen zodat u op afstand zowel akkerland als vee kunt monitoren. Van de akkers kan onder meer het vochtgehalte worden gemeten, zodat u op afstand het juiste moment voor bijvoorbeeld bemesting en beregening kunt bepalen. Door sensoren aan het vee te koppelen kan ook de conditie van het vee worden gevolgd. De mogelijkheden zijn legio.

De LoRa-technologie is niet afhankelijk van gsm-dekking of een stroomvoorziening en kan hierdoor probleemloos in het buitengebied toegepast worden.

Fietsen traceren

Een fiets is een diefstalgevoelig object, helaas. Dat maakt een track en trace oplossing voor fietsen interessant. Voor een M2M track en trace oplossing met gps-module is een (doorlopende) stroomvoorziening nodig, wat een fiets niet heeft. Voor een IoT-oplossing via het LoRa-netwerk is echter geen stroomvoorziening nodig. Hier volstaan 2 penlite-batterijen.

Wanneer een fiets onverhoopt is verdwenen, kan door middel van geolocation de locatie van de fiets worden bepaald. Deze techniek is in ontwikkeling en wordt steeds nauwkeuriger en kan bovendien gecombineerd worden met andere technieken om wanneer nodig nog exacter de locatie te bepalen.

Downloads

Download 1
Download 2
Download 3