Wat is M2M?


M2M (Machine-to-Machine) communicatie maakt het beheer van apparaten en machines op afstand mogelijk. Voor het uitvoeren van controles en het verrichten van noodzakelijke handelingen hoeft u niet meer naar het apparaat of de machine toe op locatie. In plaats daarvan worden in het materieel metingen verricht.

De basis van M2M-communicatie is connectiviteit. Om te kunnen “communiceren” worden de apparaten, machines of voertuigen voorzien van een SIM-kaart. De gemeten data wordt vervolgens draadloos uitgelezen en uitgewisseld binnen een IT infrastructuur.

Met M2M heeft u de beschikking over betrouwbare, real-time informatie over uw materieel. U kunt ook op afstand aan een specifieke machine opdracht tot een actie geven. M2M-oplossingen maken het beheer van materieel eenvoudiger, efficiënter en voordeliger.

M2M van SIMPoint

SIMPoint is connectiviteitsspecialist met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van M2M-communicatie. Wij denken graag met u mee om (complexe) vraagstukken op te lossen en deze te vertalen naar een gezonde business case op maat. Maatwerk betekent ook: geen minimum afname van SIM-kaarten, maatwerkbundels en een flexibele looptijd.

Als klant van SIMPoint krijgt u toegang tot onze portal. Daar beheert u eenvoudig uw M2M en Internet of Things (IoT) oplossingen. U kunt via de portal:

 • SIM-kaarten bestellen
 • Bundels wijzigen
 • Facturen inzien
 • Specificaties van uw M2M en IoT oplossingen bekijken

Via de SIMPoint portal kunnen wij u ook toegang geven tot het Connectivity Management Platform van Cisco Jasper, zodat u al uw management tools overzichtelijk bij elkaar heeft. Via het Cisco Jasper Platform kunt u:

 • Regels instellen voor SIM-kaartgebruik
 • Meldingen instellen voor bundelverbruik
 • IMEI-blokkades instellen
 • Technische analyses van verbindingen uitvoeren
 • SIM-kaarten activeren en blokkeren

Met SIMPoint is M2M binnen bereik!

De SIMPoint en Cisco Jasper portal

De mogelijkheden met M2M van SIMPoint

SIM-kaarten

SIMPoint levert de volgende type SIM-kaarten:

 • Standaard SIM-kaart
 • Micro SIM-kaart
 • Nano SIM-kaart
 • SIM on Chip (Rechtstreeks op PCB bevestigd)

De SIM-kaarten worden standaard geleverd in business grade in doordrukformaat. De business grade SIM-kaart is bestand tegen temperaturen van -25 tot 85°C. Voor M2M-toepassingen onder zware omstandigheden wordt gebruik gemaakt van industrial grade SIM-kaarten. Dit zijn zeer duurzame SIM-kaarten in de gebruikelijke formaten die bestand zijn tegen temperaturen van -35 tot 105°C.

Netwerk en dataverbruik

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop. Wij werken daarom met het netwerk en SIM-kaarten van KPN. In het buitenland kunt u vertrouwen op het netwerk van kwalitatief hoogwaardige geselecteerde partners.
Voor internationaal dataverbruik kunnen wij u altijd een passende oplossing bieden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor één tarief voor Europees of wereldwijd dataverbruik, een databundel voor specifieke landen of een aangepaste bundel met geselecteerde providers.

Beveiligde verbinding (VPN-verbinding)

Uw M2M-communicatie verloopt via ons betrouwbare netwerk. De verzending van uw data kunnen wij desgewenst verder beveiligen door de dataverzending via een Virtual Private Network te laten verlopen, een zogenoemde VPN-verbinding. Uw data worden hiermee veilig en afgeschermd uitgelezen en verzonden. Geeft u de voorkeur aan M2M-communicatie via een eigen Access Point Name (APN)? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

M2M-communicatie voor data en meer

Met M2M-communicatie van SIMPoint kunt u niet alleen data uitlezen en verzenden. Wij verzorgen ook connectiviteit voor toepassingen met Voice-verbinding en SMS. Ook het oudere CSD (Circuit Switched Data) kunnen wij ondersteunen.
Aan apparaten kan verder een vast privé IP-adres worden toegekend, zodat een centraal systeem het apparaat altijd kan identificeren en verbinding kan maken.

24/7 support

Een M2M-oplossing die het altijd doet, dat is wat u wilt! 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen in het jaar. Via de SIMPoint portal en het Cisco Jasper Wireless Platform heeft u altijd toegang tot informatie over de connectiviteit van uw M2M-oplossingen. Daarnaast is SIMPoint 24/7 bereikbaar, voor al uw vragen.

Voorbeelden van M2M-oplossingen

Alarmsysteem

U staat er misschien niet bij stil, maar een draadloos alarmsysteem en personenalarmering zijn ook M2M-oplossingen. Een draadloos alarmsysteem heeft grote voordelen. Met een draadloze personenalarmering houdt iemand bewegingsvrijheid en heeft tegelijkertijd de zekerheid dat waar en wanneer ook nodig hulp kan worden inroepen. Voor gebouwen betekent een draadloze oplossing dat een sabotage-gevoelige landlijn niet nodig is, waardoor installatie bovendien snel en eenvoudig zonder breek- of graafwerk gerealiseerd kan worden.

Lift

Bij de werking van een lift komt de nodige techniek kijken. Als deze techniek onverhoopt hapert, veroorzaakt dit groot ongemak door slechte toegankelijkheid van een gebouw en in het slechtste geval ingesloten personen. Met behulp van M2M kunnen onderhoudsgevoelige onderdelen op afstand gemonitord worden. Zo kan het onderhoud efficiënt ingepland worden en worden storingen zo veel mogelijk vermeden. Wanneer er toch een storing optreedt, kan via M2M-communicatie met behulp van een alarmknop een voice-verbinding met een meldkamer worden gerealiseerd.

Mobiele pin- of betaalterminal

Voor al uw credit- en debitcardtransacties met een mobiele pin- of betaalterminal wilt u een verbinding die maximale prestaties levert als het gaat om beschikbaarheid van het netwerk, betrouwbaarheid en veiligheid. Wij bieden een M2M-oplossing voor uw pintransacties waarbij u gebruik maakt van veilige datalijnen op een robuust netwerk met back-upsystemen.

Wilt u nog een stapje verder gaan? De betaalterminal kan aangesloten worden op een KPN PIN gateway. Dit biedt een extra beveiligde verbinding specifiek voor pintransacties.

Slimme meter

Voor een groenere, duurzame toekomst is het belangrijk dat er nieuwe manieren worden gevonden om energie en water te besparen. Nutsbedrijven in Nederland gaan proactief om met deze nieuwe uitdagingen in de markt. Een eerste stap naar energie- en waterbesparing is huishoudens en bedrijven bewust maken van hun verbruik.

Nutsbedrijven maken steeds meer gebruik van slimme meters die regelmatig meterstanden doorgeven. Consumenten en bedrijven krijgen hierdoor meer inzicht in hun verbruik en kunnen in kaart brengen welke apparaten het meeste energie verbruiken. Voor deze M2M-toepassing hebben nutsbedrijven behoefte aan een landelijk dekkend netwerk tegen scherpe tarieven.

Automotive

Het begon ooit met track en trace systemen voor diefstalgevoelige luxe automerken en kostbaar materieel. Inmiddels worden M2M-oplossingen breed ingezet binnen de automotive sector.

Ook het bedrijfsleven met grote voertuigvloten ziet inmiddels de vele mogelijkheden voor zowel voertuigbeheer als bedrijfsmanagement. Of het nu gaat om voertuigonderhoud, diefstalbeveiliging, rijstijlmanagement, registratie van arbeidsuren of het efficiënt inplannen van personeel: al deze M2M-oplossingen bieden interessante mogelijkheden tot het besparen van kosten.

Downloads

Download 1
Download 2
Download 3

Tarieven

Prijzen gelden tot 20 stuks. Daarboven dient u contact met ons op te nemen.
Looptijd abonnement 12 maanden, daarna maandelijks opzegbaar.
Startdatum abonnement bij overschrijden testdata (20kb) doch uiterlijk 3 maanden na verzenddatum.

Alle prijzen zijn ex BTW Inclusief Prijs per maand
Bundel Regio Data in MB SMS Voice in min. Looptijd 1 jaar
Lift & Alarm & CSD
Lift pooled EU 2 2 2 € 3,85
Alarm pooled EU 2 2 2 € 3,85
CSD pooled NL 0 0 2 (CSD) € 3,85
Back-up
Back-up NL 0 0 0 € 4,99
Back-up EU 0 0 0 € 6,99
Small
Small 1 MB pooled EU 1 0 0 € 3,20
Small 2 MB pooled EU 2 0 0 € 3,35
Small 3 MB pooled EU 3 0 0 € 3,50
Small 5 MB pooled EU 5 0 0 € 3,80
Small 10 MB pooled EU 10 0 0 € 3,95
Small 25 MB pooled EU 25 0 0 € 4,95
Medium
Medium 100 MB pooled EU 100 0 0 € 5,50
Medium 250 MB pooled EU 250 0 0 € 6,95
Medium 500 MB pooled EU 500 0 0 € 9,75
Large
Large 1 GB pooled NL 1.000 0 0 € 9,99
Large 1 GB pooled EU 1.000 0 0 € 17,95
Large 2 GB pooled NL 2.000 0 0 € 15,95
Large 2 GB pooled EU 2.000 0 0 € 31,95
Large 5 GB pooled NL 5.000 0 0 € 31,95
Large 5 GB pooled EU 5.000 0 0 € 56,45
Large 10 GB pooled NL 10.000 0 0 € 57,95
Large 10 GB pooled EU 10.000 0 0 € 99,95
Prepaid*
Prepaid 10 MB EU 10 0 0 € 35,00
Prepaid 100 MB EU 100 0 0 € 45,00
Prepaid 1GB EU 1.000 0 0 € 65,00
Prepaid 10 GB EU 10.000 0 0 € 199,00

* Tegoed maximaal 1 jaar geldig. Na verbruik tegoed of verloop geldigheid volgt automatisch een opwaardering.

Buiten bundel tarieven
Data Lift & Alarm 0,25 per MB
Data Back-up NL 0,006 per MB
Data Back-up EU 0,01 per MB
Data Small 0,25 per MB
Data Medium 0,10 per MB
Data Large NL 0,02 per MB
Data Large EU 0,04 per MB
SMS 0,08 per sms
Voice 0,20 per minuut
CSD 0,25 per minuut
Eenmalige kosten
Verzendkosten 7,50 per zending
Activatiekosten 5,00 per simkaart