Voorbeelden van M2M-oplossingen

Alarmsysteem

U staat er misschien niet bij stil, maar een draadloos alarmsysteem en personenalarmering zijn ook M2M-oplossingen. Een draadloos alarmsysteem heeft grote voordelen. Met een draadloze personenalarmering houdt iemand bewegingsvrijheid en heeft tegelijkertijd de zekerheid dat waar en wanneer ook nodig hulp kan worden inroepen. Voor gebouwen betekent een draadloze oplossing dat een sabotage-gevoelige landlijn niet nodig is, waardoor installatie bovendien snel en eenvoudig zonder breek- of graafwerk gerealiseerd kan worden.

Lift

Bij de werking van een lift komt de nodige techniek kijken. Als deze techniek onverhoopt hapert, veroorzaakt dit groot ongemak door slechte toegankelijkheid van een gebouw en in het slechtste geval ingesloten personen. Met behulp van M2M kunnen onderhoudsgevoelige onderdelen op afstand gemonitord worden. Zo kan het onderhoud efficiënt ingepland worden en worden storingen zo veel mogelijk vermeden. Wanneer er toch een storing optreedt, kan via M2M-communicatie met behulp van een alarmknop een voice-verbinding met een meldkamer worden gerealiseerd.

Mobiele pin- of betaalterminal

Voor al uw credit- en debitcardtransacties met een mobiele pin- of betaalterminal wilt u een verbinding die maximale prestaties levert als het gaat om beschikbaarheid van het netwerk, betrouwbaarheid en veiligheid. Wij bieden een M2M-oplossing voor uw pintransacties waarbij u gebruik maakt van veilige datalijnen op een robuust netwerk met back-upsystemen.

Wilt u nog een stapje verder gaan? De betaalterminal kan aangesloten worden op een KPN PIN gateway. Dit biedt een extra beveiligde verbinding specifiek voor pintransacties.

Slimme meter

Voor een groenere, duurzame toekomst is het belangrijk dat er nieuwe manieren worden gevonden om energie en water te besparen. Nutsbedrijven in Nederland gaan proactief om met deze nieuwe uitdagingen in de markt. Een eerste stap naar energie- en waterbesparing is huishoudens en bedrijven bewust maken van hun verbruik.

Nutsbedrijven maken steeds meer gebruik van slimme meters die regelmatig meterstanden doorgeven. Consumenten en bedrijven krijgen hierdoor meer inzicht in hun verbruik en kunnen in kaart brengen welke apparaten het meeste energie verbruiken. Voor deze M2M-toepassing hebben nutsbedrijven behoefte aan een landelijk dekkend netwerk tegen scherpe tarieven.

Automotive

Het begon ooit met track en trace systemen voor diefstalgevoelige luxe automerken en kostbaar materieel. Inmiddels worden M2M-oplossingen breed ingezet binnen de automotive sector.

Ook het bedrijfsleven met grote voertuigvloten ziet inmiddels de vele mogelijkheden voor zowel voertuigbeheer als bedrijfsmanagement. Of het nu gaat om voertuigonderhoud, diefstalbeveiliging, rijstijlmanagement, registratie van arbeidsuren of het efficiënt inplannen van personeel: al deze M2M-oplossingen bieden interessante mogelijkheden tot het besparen van kosten.

Downloads

Download 1
Download 2
Download 3